Omgeving


Het gebied  heet "Kroondomein Westerenban" en ligt te midden van de natuurgebieden "Zeepeduinen", duingebied Haamstede, "Gadrabos" en "Vroongronden".

 

Wandelend bent u in 25 minuten op het strand en met de fiets binnen 10 minuten. Het wordt wel de mooiste kust van Nederland genoemd met het breedste strand en de meeste zonuren.  

 

De natuur heeft in elk jaargetijde veel te bieden: vele boomsoorten, struiken en wilde planten, reeën en damherten, wilde paardjes,  konijnen, zeehonden, runderen, vleermuizen en vele vogelsoorten waaronder roofvogels en fazanten.

 

In Westenschouwen, grenzend aan Burgh-Haamstede bevindt zich het grootste bos van het eiland: de boswachterij Westenschouwen. In het bos is een klimparcours "de Zeeuwse Helden" gecreëerd.

 

Met name in het duingebied zijn zich nog een groot aantal bunkers te vinden welke voor een deel toegankelijk zijn. In de bossen van Slot Haamstede bevindt zich nog een nagenoeg compleet bunkercomplex.

 

In het dorp staat het eeuwenoude kasteel "Slot Haamstede", welke met open monumenten dag te bezichtigen is en op enkele dagen gedurende het kalenderjaar.

 

Neeltje Jans en de stormvloedkering zijn een bezienswaardigheid apart.

 

De Brouwersdam met de vele watersportactiviteiten en 's zomers de muziekfestivals zoals Concert at Sea en Beachboom ligt op 10 autominuten rijden.

 

De vele restaurants in de drie dorpskernen Haamstede, Burgh en Westenschouwen en even verderop Renesse bieden voor elk wat wils om de dorst te lessen en de maag te vullen.